"Sudac je trebao ponoviti penal i dati karton Subašiću"

Tako smatra Collina

"Sudac je trebao ponoviti penal i dati karton Subašiću"

Reprezentacija Hrvatske slavila je prije nekoliko dana u posljednjem kolu grupne faze Eura protiv Španije 2:1, a jedan od junaka meča bio je golman Danijel Subašić.

Subašić je 20-ak minuta prije kraja meča odbranio penal Sergiju Ramosu, ali mnogi su smatrali da je taj penal trebao biti ponovoljen jer je Subašić bio previše udaljen od gol linije.

Jedan od njih je i nekada najbolji sudac svijeta, Italijan Pierluigi Colina koji poručuje da je Subašić trebao dobiti žuti karton.

"Golman se pomaknuo naprijed, a to tim sudaca nije primjetio. Radi se o grešci koja se događa, a utakmica je inače dobro odsuđena. Suci moraju obratiti pažnju na to da se 11-erci izvode prema pravilima. Ako golman krene ranije, penal se mora ponoviti, a golman dobiti žuti karton", poručio je Colina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi