Sudac priznao: Pogriješio sam što sam isključio Balotellija

Bit će mu poništena suspenzija?

Sudac priznao: Pogriješio sam što sam isključio Balotellija

Nevjerovatni italijanski napadač Mario Balotelli bio je centralna figura sinoćnje utakmice u kojoj je Nica savladala Lorient sa 2:1.

Balotelli je bio strijelac pobjedonosnog pogotka za Nicu u 86. minuti, nakon čega je skinuo dres i dobio žuti karton. U četvrtoj minuti sudijske nadoknade, Balotelli je ušao u verbalni duel sa Moreirom iz Lorienta, ali niti jedan igrač nije napravio ništa vrijedno isključenja. Ipak, sudac Olivier Thual je odlučio isključiti napadača Nice, što je potez o kojem danas bruji francuska javnost.

Dan nakon utakmice, Thual je shvatio da je pogriješio, a to potvrđuju i riječi tehničkog direktora suđenja u Ligue 1 Pascala Garibiana.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Oliver Thaul je ponovo pogledao utakmicu i svjestan je da su dva žuta kartona za Balotellija bila prestroga odluka. Slobodan je da to kaže i disciplinskoj komisiji", rekao je Garibian.

Francuski mediji pišu da će na njenom zasjedanju u četvrtak najvjerovatnije biti poništen crveni karton, te da će Balotelli ipak zasluženo izbjeći suspenziju i zaigrati na sljedećoj utakmici protiv Lyona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi