Sudija ih nazvao seljacima i zbog toga napuštaju ligu
Foto: fkbacka.com

Zanimljica situacija u Srbiji

Sudija ih nazvao seljacima i zbog toga napuštaju ligu

M. Šljivak

Upravni odbor FK Bačka iz Srbije zatražio je istupanje iz Superlige.

Razlog što će Upravni odbor kluba tražiti istupanje iz društva najboljih klubova u Srbiji je suđenje na meču protiv Radničkog iz Niša.

Oni su u ovom meču izgubili 2:1, a za sve krive sudiju meča Bojana Nikolića, koji je vrijeđao igrače Bačke u ovom meču.

On je navodno nazivao fudbalere Bačke seljacima i malim ljudima, pa su u klubu shvatili kako nemaju šta tražiti u ovom takmičenju, jer je očigledno da ih tu ne žele.

Ako se ovaj klub odluči na istupanje iz prvenstva, bodovi će im biti izbrisani, a to bi značajno moglo promijeniti i konačnu tabelu Superlige jer bi bilo dosta promjena zbog bodova koje su klubovi osvajali u utakmicama protiv ovog tima.

Nakon 27 odigranih kola ekipa Bačke je na 13. mjestu Superlige Srbije sa 24 osvojena boda, a konačnu odluku o daljem nastupu najavili su nakon završetka reprezentativne pauze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi