Šuker bijesan zbog trača iz Italije
Foto: EPA

Ništa od Ancelottija

Šuker bijesan zbog trača iz Italije

Predsjednik HNS-a Davor Šuker reagovao je na glasine da bi Carlo Ancelotti mogao preuzeti nogometnu reprezentaciju Hrvatske. 

Ugledni italijanski medij Gazzetta dello Sport plasirao je informaciju da čelnici HNS-a pokušavaju slomiti Ancelottija i nagovoriti ga da vodi "Vatrene" na Svjetskom prvenstvu. Prvo bi, naravno, Zlatko Dalić trebao kroz baraž izboriti sam plasman, a onda bi ga, eto, na selektorskoj klupi naslijedio doskorašnji trener Bayerna.

Talijani su u velikoj mjeri zagolicali maštu hrvatskih navijača, a odgovor na pitanje koliko istine ima u svemu tome dao je predsjednik HNS-a Davor Šuker. 

"Razočaran sam što je svjetski ugledni medij kao što je Gazzetta dello Sport izvor ovakve dezinformacije. Mogu samo reći kako je selektor Hrvatske Zlatko Dalić i da smo svi isključivo fokusirani na utakmice protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo u  Rusiji", poručio je Šuker. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kada je u pitanju baraž, prve utakmice se igraju od 9. do 11. novembra, a revanši od 12. do 14. novembra. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi