Šuker postaje član UEFA-inog Izvršnog odbora?
Foto: EPA

Jedan od kandidata

Šuker postaje član UEFA-inog Izvršnog odbora?

E. Škorić

Davor Šuker je zvanično potvrđen kao kandidat za ulazak u Izvršni odbor Evropske nogometne federacije (UEFA).

UEFA-in Izvršni odbor je u ponedjeljak imenovao 12 kandidata, a sedmorica će postati novi članovi nogometne vlade čiji je lider Michael Platini.

Pored Šukera, kandidati su još i Mađar Sandor Csany, Portugalac Fernando Gmoes, Norvežanin Yngve Hallen, Velšanin Trefor Lloyd Hughes, Škot Campbell Ogilvie, Islanđanin Geir Thorsteinsson i Turčin Servet Yardimci.

Izvršni odbor UEFA-e napuštaju Senes Erzik (Turska), Angel Maria Vilar Llona (Španija), Grigory Surkis (Ukrajina), Mircea Sandu (Rumunija), Peter Gilleron (Švicarska), Borislav Mihaylov (Bugarska) i Sergey Fursenko (Rusija).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.