Sukob navijača Rijeke i Feyenoorda

Feyenoord će imati veliku podršku

Sukob navijača Rijeke i Feyenoorda

Prema informacijama koje stižu iz Rijeke, sinoć je uz riječki Korzo, na Trgu Republike došlo do prvog sukoba navijača Rijeke i Feyenoorda koji sutra igraju utakmicu na Kantridi.

Prema Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, u sukobu je učestvovalo pedesetak osoba, navijača domaćeg kluba koji su verbalno napadali i raznim predmetima gađali veći broj stranih državljana za vrijeme njihova boravka na terasi kafića.

Po dolasku policije pobjegli su s mjesta događaja tako da nije došlo do ozbiljnijeg okršaja.Policija je privela trojicu hrvatskih državljana, starosti 18, 20 i 22 godine. Prema najavama 600 navijača Feyenoorda kupilo je u Rotterdamu karte za kavez na istočnoj tribini stadiona na Kantridi. Pored toga, očekuje se dolazak čak 1000 navijača iz Rotterdama bez ulaznica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.