Sulley Muntari završio u Saudijskoj Arabiji

Masno će zarađivati u novom klubu

Sulley Muntari završio u Saudijskoj Arabiji

Sulley Ali Muntari će od naredne sezone nastupati u Saudijkoj Arabiji, i to za klub po imenu Al-Ittihad.

Bivši fudbaler Intera, Milana, Sunderlanda, Portsmoutha i Udinesea je potpisao dvogodišnji ugovor sa svojim novim klubom, po kojem će godišnje zarađivati čak 7 i po miliona eura.

Reprezentativac Gane je u Al-Ittihad stigao kao slobodan igrač, nakon što je po završetku sezone raskinuo ugovor sa Milanom. Bogati klub iz Saudijske Arabije je u svoje redove već pokušao dovesti Freddyja Guarina i Kevina Princea Boatenga.

Muntari je svoju reprezentativnu karijeru počeo 2002. godine, a do sada je u dresu Gane sakupio 84 nastupa i postigao 20 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti