Šunjić: Cilj Kubana u narednoj sezoni je izlazak u Evropu

Reprezentativac BiH za SportSport.ba

Šunjić: Cilj Kubana u narednoj sezoni je izlazak u Evropu

Toni Šunjić uz Izeta Hajrovića i Ermina Bičakčića jedini je Zmaj koji je ovog ljeta promijenio klub. Odlične igre na Mundijalu nisu prošle nezapaženo, pa je nekadašnji fudbaler Zrinjskog i Kortrijka ostvario transfer iz Zoryje u Kuban Krasnodar. 

U novom klubu je odlično primljen, iako priznaje da mu nedostaju saigrači sa našeg govornog područja koje je imao u Kortrijku i Zoryji.

„Došao sam u odličnu ekipu, među igrače koje osim igračkih krase i ljudski kvaliteti. Već polako navikavam na novu sredinu,“ kaže Šunjić u razgovoru za SportSport.ba.

Reprezentativac BiH nastupio je u dresu novog kluba na dvije pripremne utakmice. Protivnici su bili ukrajinski premijerligaši.

„Zadovoljan sam svojom formom, igrom tima na tim utakmicama, pa i rezultatima koji su bili pozitivni. Pobijedili smo Chernomorets i Metalist sa po 1:0. Trenutno boravimo u Austriji gdje se pripremamo za novu sezonu. Ovdje ostajemo još dva dana nakon čega letimo za Rusiju.“

Ambicije u novoj sezoni su jasne.

„Želim izboriti mjesto startera u novom klubu. Konkurencija je jaka, a osim mene tu su još trojica kvalitetnih stopera. Kuban u narednoj sezoni želi izboriti nastup na evropskoj sceni. Tim je kvalitetan i iskreno vjerujem da taj cilj možemo ostvariti. Naravno, igrama u klubu želim zadržati status reprezentativca i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.“

Šunjićev matični klub Zrinjski sutra igra važnu utakmicu u pretkolu Lige prvaka protiv slovenačkog Maribora.

„Zrinjski nije bez šansi u sutrašnjoj utakmici. Maribor nije impresionirao na prvoj utakmici igranoj u Mostaru,“ dodao je za kraj Toni Šunjić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.