Šunjić odgledao poraz Palerma od Intera

Serija A

Šunjić odgledao poraz Palerma od Intera

E. Škorić

U nedjelju u terminu od 15 sati odigrano je pet suserta 21. kola italijanske Serije A.

Inter je gostovao na Siciliji kod Palerma, te je na kraju stigao do pobjede kojom je na tabeli preskočio gradskog rivala, ekipu Milana, pa je zasjeo na peto mjesto.

Jedini pogodak za Inter postigao je Joao Mario u 54. minuti, a domaći Palermo je s 10 bodova ostao na preptosljednjem mjestu na tabeli. Za ovaj tim danas nije nastupio bh. reprezentativac Toni Šunjić, koji je nedavno stigao na posudbu iz Stuttarta. Mato Jajalo je odigrao 81 minutu. Meč su obilježila i dva isključena. Ansaldi je kod gostiju u 79. dobio drugi žuti, a u 95. minuti Gazzi u redovima Palerma.

Bologna je golovima Dzemailija u 43. i 83. minuti savladala Torino (2:0), dok je Sassuolo s 3:1 slavio u gostima kod Pescare.

Genoa i Crotone remizirali su rezultatom 2:2, dok je Empoli s 1:0 pobijedio Udinese. Rade Krunić je u timu Empolija odigrao 90 minuta. Jedni gol za Empoli postigao je Mchedlidze u 82. minuti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 21. kolo:
Bologna - Torino 2:0 (Dzemaili 43, 83)
Empoli - Udinese 1:0 (Mchedlidze 82)
Genoa - Crotone 2:2 (Simeone 43l Ocampos 66/ Ceccherini 54, Ferari 74)
Palermo - Inter 0:1 (Joao Maria 65)
Pescara - Sassuolo 1:3 (Bahebeck 56/ Matri 1, 73, Pellegrini 65)



Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi