Super orlovi u akciji: Gordi Albion ostaje bez mlade nade
Foto: EPA

Da li će Abraham promijeniti sportsko državljanstvo?

Super orlovi u akciji: Gordi Albion ostaje bez mlade nade

Obala Slonovače je uspješno angažovala Wilfrieda Zahu za svoju reprezentaciju, iako je ovaj krilni fudbaler nešto ranije upisao nekoliko nastupa za Englesku. A nakon Zahe, jedna afrička reprezentacija bi Englezima mogla "oteti" i mladu nadu, Tammyja Abrahama.

Wilfried Zaha je upisao dva nastupa za reprezentaciju Engleske, ali je, pošto su to bili prijateljski susreti, uspješno promijenio sportsko državljanstvo, pa sada nastupa za reprezentaciju Ovale Slonovače.

On se odlučio nastupati za reprezentaciju Obale Slonovače jer je rođen upravo u ovoj zemlji, a sada britanski mediji pišu da bi Gordi Albion mogao ostati i bez super talentovanog Tammyja Abrahama.

Njegov otac je rođen u Nigeriji, pa reprezentacija ove zemlje želi "namamiti" mladog fudbalera Chelseaja u svoje redove.

Abraham nastupa za U21 selekciju Engleske, ali kako nije nastupao za seniorski tim ove zemlje, Super orlovi još uvijek imaju šanse osigurati njegove usluge.

Inače, otac Tammyja Abraham je, od djetinjstva, prijatelj s Amajuom Pinnickom, predsjednikom Fudbalskog saveza Nigerije, pa Nigerijci žele iskoristiti i ovu činjenicu kako bi privukli talentovanog fudbalera u svoj državni tim.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Tammy mi je kao sin. Njegov otac i ja smo odrasli u  istom kvartu. Kada pričaju o njemu ja se samo smijem, jer znam šta trebam uraditi", prokomentarisao je Pinnick svoje pokušaje da obezbijedi pojačanje za nigerijsku reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi