Sušić među glavnim kandidatima za trenera Galatasaraya
Foto: EPA

Safet Sušić blizu novog posla

Sušić među glavnim kandidatima za trenera Galatasaraya

M. Šljivak

Nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić jedan je od glavnih kandidata za preuzimanje turskog velikana Galatasaraya.

Rukovodstvo turskog tima nezadovoljno je učinkom italijanskog stručnjaka Cesarea Prandellija.

Galata je u turskoj Superligi trenutno treća. Oprostila se od nastupa u Evropi nakon očajnog izdanja protiv Anderlechta u 5. kolu Lige prvaka. 

Prandelli je na ivici otkaza, a turski mediji su već donijeli listu imena koja ozbiljno konkurišu za mjesto trenera ovog tima.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Među najozbiljnijim kandidatima našao se i bivši selektor reprezentacije BiH Safet Sušić, koji se i ranije spominjao kao potencijalni trener ovog kluba.

Pored Sušića još nekoliko imena je u igru. Rivali Sušiću za poziciju trenera su Hikmet Karaman, Tugay Kerimoglu, Mustafa Denizli, Mircea Lucescu i Cristoph Daum.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.