Sušić: Nisam želio u Antalyaspor, Inter je životna lekcija

Bh. fudbaler ostao u Hajduku

Sušić: Nisam želio u Antalyaspor, Inter je životna lekcija

Bh. reprezentativac Tino Sušić nije uspio završiti u nekom od evropskih klubova ni u zimskom prijelaznom roku. 

Sušić je ostavio iza sebe sjajnu polusezonu. Zahvaljujući impresivnoj formi postao je daleko najzanimljiviji u izlogu tima sa Poljuda, ali ni ovaj put nije uvjerio potencijalne kupce da je on igrač kome treba pokloniti povjerenje. 

"Sad se nisam nimalo opterećivao, diskretno sam pratio dešavanja. Nije bilo ništa konkretno ove sezone, a za Antalyaspor iskreno nisam zainteresovan. Transfer će doći kad-tad, a ja sam sada koncentrisan isključivo na svoju igru u Hajduku", kazao je bh. reprezentativac u razgovoru za hrvatske medije.

Od strane hrvatskih novinara Sušić je upitan da li je dao savjet ohrabrenja novom kapitenu Kaliniću kojem je propao transfer u Aston Villu. 

"Dobro je Lovre, nasmijan je, brzo je to sve prebolio s Aston Villom. Jer, brzo je bio načistu, nema radne dozvole i gotovo. Niko nije kriv. Lakše mu je nego meni. Bio se Inter otegao mjesec dana i ništa. To mi je bila životna lekcija."

Hajduk i Sušić na isti dan slave rođendan. Ima neki prst sudbine u tome.

"Ima to veliko značenje za mene. Priznajem, nisam išao za tim dok nisam došao u Hajduk, ovdje sam shvatio smo rođeni istog dana i Hajduk i ja i da je to baš veliko slavlje. Da, da, ima neki prst sudbine u tome. Važno je da se rođendan obilježi pobjedom i da se nastavi pobjeđivati", istakao je Sušić. 

Na kraju se osvrnuo na odlaske iz Hajduka.

"Oslabljeni smo, nije lako ostati bez Caktaša i Milovića. Balić i Maglica su igrali nešto manje, ali nije mala stvar ostati bez Cale koji je bio igrač odluke i golgeter, prvi strijelac i još Milovića koji je komandirao obranom. Međutim, ne bih pričao o zabrinutosti. Mogu vam prenijeti jedino dojam s treninga."

Na Poljudu procjenjuju Sušića na svotu u rasponu od 2 do 2,5 miliona eura, 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi