Sušić: Pozitivno gledam na kraj sezone, imam veliki cilj

Tino želi u Brazil

Sušić: Pozitivno gledam na kraj sezone, imam veliki cilj

Tino Sušić novi reprezentativac BiH izgubio je formu koju je imao u jesenjem dijelu sezone, pa je u posljednje vrijeme preselio na klupu Hajduka. 

„Nisam o tome htio govoriti. To su moji privatni problemi koje sam rješavao u tišini. Imao sam problema s alergijom koja mi je napala disajnne puteve. Zato sam izgubio formu,“ rekao je Sušić za Jutarnji list.

„Vjerujemo da se svi zajedno možemo vratiti u seriju boljih igara. Za početak moramo pobijediti Lokomotivu, a ja znam šta mene čeka. U pet posljednjih utakmica moram se dokazivati kao da mi je svaka finale Svjetskog prvenstva.“

Sušić se osvrnuo je i višak dodira lopte koji je neminovna mana u njegovoj igri.

„Rekao mi je i trener Tudor da igram jednostavnije. Ali moj je problem što se želim svidjeti gledaocima, želim potezom izvući pljesak s tribina. I stalno mislim šta će mi kazati ako nema poteza. Međutim morat ću jednostavnije. Bit će bolje za mene i za tim, jer više ću se staviti u službu cijele ekipe. Znate, pozitivno gledam na kraj sezone. Velik je cilj ispred mene. Ko zna, možda mi je ovo jedina prilika u karijeri da dođem na Svjetsko prvenstvo. Zato zadnjih pet utakmica sezone idem na sve. Nema ono sve ili ništa.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.