Sušića sele u novi klub, u Alanyji ne brinu

Oglasio se predsjednik kluba

Sušića sele u novi klub, u Alanyji ne brinu

U turskim medijima nedavno se pojavila informacija kako bi Safet Sušić mogao preuzeti Bursaspor ili Konyaspor.

Bivši selektor reprezentacije BiH je postao predmet medijskih špekulacija nakon što je sa svojim Alanyjasporom izborio opstanak u elitnom rangu, a povodom toga oglasio se i predsjednik turskog kluba Hasan Cavusoglu. 

"Mislim da su to samo glasine. Sušić ima važeći ugovor sa Alanyjasporom i, bez obzira na priče, nema razloga za brigu", kazao je Cavusoglu, dajući nadu navijačima da će bh. trener i sljedeće sezone biti na kormilu kluba. 

Sušić je za kratko vrijeme napravio uspjeh. Mnogi su od Alanyjaspora digli ruke i na polusezoni ga vidjeli kao sigurnog putnika u niži rang, ali ne i Sušić koji je preporodio ovaj klub i s njim izborio opstanak u prvoligaškom društvu. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Prema klauzuli u ugovoru, Sušiću se izborenim opstankom automatski saradnja produžuje na još godinu dana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi