Sušićev Alanyaspor poražen od Galatasarayja

Galata slavila sa 3:2

Sušićev Alanyaspor poražen od Galatasarayja

E. Čaušević

Fudbaleri Galatasarayja savladali su danas na gostovanju Alanyaspor (3:2) u okviru 33. kola turske Superlige.

Galata je kolo prije kraja uspjela da ostvari pobjedu na gostovanju kod ekipe koju s klupe predvodi nekadašnji selektor BiH, Safet Sušić. Gosti su do prednosti stigli već u 14. minuti utakmice kada je Bruma zatresao mrežu Alanyje. Samo tri minute kasnije bilo je 0:2, a ovaj put pogodio je Gumus.

Ipak, domaći tim se uspio vratiti u 23. minuti u meč golom legendarnog Vagnera Lovea za 2:1. No, samo pet minuta kasnije Galatasaray je ponovo uspio da zatrese mrežu, a svojim drugim golom na meču na 1:3 povisio je Gumus.

Domaći su pokušali do kraja meča da dođu do izjednačenja, ali jedino što su uspjeli uraditi u finišu meča je smanjiti na 2:3 novim kolom Vagnera Lovea. Za Brazilca je ovo bio 23. gol u sezoni i ubjedljivo je prvi na listi strijelaca.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Galata je četvrta na tabeli sa 61 bodom koliko ima i trećeplasirani veliki rival Fenerbahce. S druge strane, Alanyaspor je na 11. mjestu sa 40 bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi