Sušiću klupa u pobjedi Hajduka, Vršajević igrao

Hajduku gradski derbi

Sušiću klupa u pobjedi Hajduka, Vršajević igrao

M. Šljivak

Fudbaleri Hajduka savladali su večeras u gradsom derbiju ekipu Splita s 1:0 u susretu 30. kola HNL-a.

Prvo poluvrijeme ovog susreta nije donijelo naročito lijep fudbal, ali je ipak postignut jedan pogodak. Nakon nekoliko solidnih pokušaja na obje strane u 40. minuti Hajduk je došao do vodstva. Sjajan gol s 25 metara je postigao Mario Pašalić za prednost Bilih od 1:0.

Do kraja prvog poluvremna još dvije šanse za Hajduk. Pašalić je prvo pogodio stativu, da bi potom Maglica dobro šutirao, ali pored gola.

Nastavak je donio ponovo bolju igru Hajduka. Zagorac je prvo odbranio šut Time, da bi potom Pašalić šutirao preko gola. Avdija Vršajević je u 54. minuti imao odličnu šansu, ali je šutirao u vanjski dio mreže.

Tima je potom ponovo prijetio, ali je golman gostiju ostao nesavladan. Pokušavao je i Split doći do prilike za postizanje gola, ali je danas odbrana Hajduka djelovala jako dobro.

Do kraja je ostalo 1:0 za Hajduk, a Avdija Vršajević je odigrao svih 90 minuta. Tino Sušić je susret odgledao s klupe.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 30. kolo:

Hajduk - Split 1:0

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.