Suspendovan Gareth Bale!

Ne igra protiv Srbije

Suspendovan Gareth Bale!

M. Šljivak

Najbolji fudbaler Velsa Gareth Bale suspendovan je za narednu utakmicu ove reprezentacije.

Zvijezda Real Madrida jučer je u okršaju s Republikom Irskom zaradio žuti karton, koji ga zbog ranijeg kartona ostavlja bez nastupa u meču protiv Srbije, a koji se igra u junu.

"Nisam ni išao na start. Želio sam da ukližem na loptu, a John O'Shea me je udario i došlo je do sudara. Mislim da nije trebalo da mi pokaže žuti, ali šta mogu?", pita se Gareth Bale nakon meča.

Komentarisao je i žestok start Neila Taylora nad Seamusom Colemanom kojem je pukla noga.

"Naravno da niko nije želio da se desi tako nešto. Želim mu brz oporavak", istakao je Bale.

Tako će selekcija Chrisa Colemana na veoma bitnu utakmicu protiv Srbije putovati bez svog najboljeg igrača, ali i bez Taylora kojeg vjerovatno čeka nekoliko utakmica suspenzije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Meč Srbije i Velsa biće odigran 11. juna i nakon ovog meča ćemo znati koja selekcija je bliža odlasku na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi