Suspendovan zbog podrške Morsiju

Četiri prsta u znak podrške

Suspendovan zbog podrške Morsiju

Egipatski Al Ahly je po rekordni osmi put osvojio Afričku Ligu prvaka nakon što je u dvije utakmice od južnoafričkog Orlando Piratesa. U prvoj utakmici odigranoj na stadionu Orlando u Sowetu nije bilo pobjednika završilo je 1:1, dok je u revanšu Al Ahly bio bolji 2:0.

Drugi gol na ovoj utakmici postigao je Ahmed Abdul Zaher koji prilikom proslave salutirao sa četiri prsta, nakon čega je suspendovan. Ahmed Abdul Zaher je suspendovan jer je pokazao simbol koji je postao znak solidarnosti sa svrgnutim predsjednikom Mohammedom Morsijem.

Morsi je prvi demokratski izabran predsjednik u Egiptu, a trenutno je optužen za poticanje vala sukoba u kojem su mnogi demonstranti smrtno stradali. Inače, Zaher nije prvi sportista koji je suspendovan zbog toga. Prije njega to se dogodilo borcu Mohammedu Youssefu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.