Suspendovani Barton pogodio samo tri para na kladionici
Foto: EPA

Objavio popis od 30 utakmica

Suspendovani Barton pogodio samo tri para na kladionici

M. Šljivak

Kontroverzni Joey Barton suspendovan je jučer od strane Fudbalske asocijacije zbog klađenja.

Ovaj 34-godišnji fudbaler je dobio 18 mjeseci suspenzije, te će morati da plati 30.000 funti kazne.

To praktički znači da će Barton vjerovatno završiti karijeru nakon ove kazne, jer bi po povratku na teren imao 36 godina i teško da bi mu ko ponudio ugovor.

Oklade koje je Barton postavljao su zaista mizerne. Radi se o malim sumama novca, ali je u nekim utakmicama i sam bio na terenu.

Tako je stavio tri funte na sebe, odnosno da će postići prvi gol na meču protiv Fulhama u periodu dok je nosio dres Manchester Cityja 2006. godine.

Također, kladio se na pobjedu domaćeg svog tima za 600 funti, ali i da će gol postići Giorgios Samaras. 

Na kraju je City poražen u ovom meču s 2:1, a Barton je i  narednih godina postavljao oklade.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Barton je objavio 30 utakmica na koje se kladio. Očigledno je jako loš prognozer, jer je pogodio samo tri para i bio je u minusu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi