Šute, rade i titulu grade: Atletico nanizao sedmu pobjedu
Foto: EPA

Nova pobjeda Jorgandžija

Šute, rade i titulu grade: Atletico nanizao sedmu pobjedu

E. Škorić

Pet kola prije kraja, Atletico Madrid ima tri boda prednosti ispred Real Madrida nakon što je u 33. kolu španske Primere savladao Getafe rezultatom 2:0.

Kiks Barcelone (poraz od Granade) itekako je dobro došao Atleticu, ali i Realu, no zasad su Jorganžije najbliže tituli. 

Atletico je u gostima kod Getafea, u madridskom predgrađu, slavio 26. pobjedu u prvenstvu i ostao uvjerljivo prvi sa 82 boda, dok je Real drugi sa 79, a Barcelona ima 78 bodova. Izabranici Diega Simeonea, koji igraju i polufinale Lige prvaka, nemaju ni težak raspored.

Madridski crveno-bijeli igraju u sljedećem kolu dočekuju Elche, pa gostuju Valenciji i Levanteu, dočekuju Malagu i na kraju gostuju Barceloni na Nou Campu. Računica je jasna, neophodne su Atleticu četiri pobjede za naslov. 

Pobjedu u gostima kod Getafea nagovijestio je Diego Godin, koji je pogodio u 40. minuti na ubačaj Juanfrana. Diego Costa je u 66. minuti promašio penal za goste, a Lafita je isključen nakon što je isti skrivio. Trijumf je ovjerio Costa, koji se iskupio i u 84. minuti postavio konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 33. kolo:
Getafe - Atletico 0:2 (Godin 40, Costa 84)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.