Sutra potpisuje ugovor: Barcelona našla zamjenu za Vidala?

Juanfran na korak od Barce

Sutra potpisuje ugovor: Barcelona našla zamjenu za Vidala?

E. Čaušević

Barcelona nakon odlaska Danija Alvesa u Juventus ima velikih problema na poziciji desnog beka na kojoj trenutno igra Sergi Roberto.

Sergi Roberto je svoju karijeru u Barci počeo kao vezni igrač, ali je silom prilika prisiljen ove sezone da igra na desnom beku. Dodatni problemi za Luisa Enriquea je i teška povreda Aleixa Vidala koji se u posljednjih nekoliko mečeva ustalio u prvu postavu.

Barcelona je dobila dozvolu od FS Španije da do kraja ovog mjeseca može dovesti desnog beka, ali iz domaćeg prvenstva. Nakon što se prije nekoliko dana pojavila špekulacija da će to biti igrač Deportiva, Juanfran, čini se da je ovaj transfer skoro završen.

Kako prenosi Mundo Deportivo, Juanfran bi danas trebao doputovati u Barcelonu na konačne pregovore, a već sutra će potpisati ugovor s Kataloncima ukoliko sve protekne po planu. Juanfran je briljirao u dosadašnjem dijelu sezone za Deportivo, te je na 19 utakmica u La Ligi postigao četiri gola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona bi trebala aktivirati otkupnu klauzulu ovog igrača koja iznosi nešto više od sedam miliona eura. Navodno, igrač je već poručio saigračima u Deportivu da će karijeru nastaviti u redovima aktuelnog prvaka Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi