Suze pomiješane s kišom: Oproštaj od fudbalskih heroja

Ispraćaj velikana

Suze pomiješane s kišom: Oproštaj od fudbalskih heroja

E. Škorić

U brazilskom gradu Chapeco danas su se oprostili od fudbalskih heroja, koji su stradali u avionskoj nesreći u Kolumbiji.

Veliki broj ljudi prisustvoavo je misi za tragično preminule igrače i članove stručnog štaba Chapecoensea. Pola grada okupilo se na i oko stadiona kako bi odali počast žrtvama.

Žrtve su jutros iz Kolumbije avionom prevezene u Brazil, gdje ih je dočekao i predsjednik države Michel Temer.

Ovaj tužan dan za Chapeco ispratila je jaka kiša, koja je padala od jutarnjih sati. Kiša se pomiješala sa suzama svih onih koji su nadgledali kompletnu ceremoniju sahrane.

Kamioni sa tijelima stradalih igrača su došli na stadion, a onda je krenula neopisiva tuga i plač. Navijači su na ulicama prethodno posmatrali prolazak kamiona prema stadionu.

Prvaci su se vratili - jedan po jedan, na čelu sa pripadnicima Oružanih snaga. Porodice žrtava su teško ostajale na nogama. Definitivno je ovo bio jedan od najtužnijih dana u Brazilu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti