Svaka bajka ima happy end: Leicester je prvak Engleske!

Titula ide na King Power

Svaka bajka ima happy end: Leicester je prvak Engleske!

Leicester City je novi prvak Engleske, po prvi put u svojoj historiji dugoj 132 godine!

Večerašnjim remijem Tottenhama i Chelseaja (2:2), ekipa Claudija Ranierija je ostala na nedostižnoj bodovnoj prednosti u odnosu na Spurse i tako dva kola prije kraja osigurala historijski naslov prvaka i ispunila snove svojih navijača, ali i svih onih ljubitelja fudbala željnih nečega novog.

Leicester je prvoplasirani tim Premiershipa sa 77 bodova, dok Tottenham ima sedam bodova manje i sve je definitno gotovo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Leicesteru je odavno sve spremno za veliko slavlje, večeras će se ludovati i kod Jamieja Vardyja koji je organizovao zajedničko gledanje utakmice iz Londona sa svojim saigračima, a 2. maj će biti i ostati najljepši datum u historiji ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi