"Svako ima svoj život! Nismo rivali, ali ni prijatelji"
Foto: EPA

Cavani o odnosu za Neymarom

"Svako ima svoj život! Nismo rivali, ali ni prijatelji"

M. Šljivak

Mir u PSG-u je prije nekoliko sedmica narušio dvojac Edinson Cavani - Neymar.

Svađa ovih fudbalera započela je na utakmici sa Lyonom. Cavani je uzeo loptu kako bi izveo  penal, ali mu se u toj nakani pokušao ispriječiti Neymar.

Na kraju urugvajski fudbaler nije popustio. Izveo je penal i promašio je, ali je nakon toga za Neymara van terena bio nevidljiv.

Duo je bio u otvorenom sukobu koji se na kraju ipak riješio. Brazilac se zbog ponašanja izvinio saigračima, a Cavani je potvrdio da je "slučaj penal" već zaboravljen.

"Slučaj oko penala je prošlost. Takve stvari se dešavaju u fudbalu. Moramo naći rješenje kako bismo funkcionisali kao tim. Ne trebamo biti konkurenti, ali ni prijatelji. Smatram da je rješenje da budemo profesionalci na terenu, a nakon toga svako ima svoj život", poručio je Cavani.

Urugvajac je odbacio navode kako je i njemu oduzeta funkcija izvođača penala u klubu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Trener odlučuje o tome i on zna šta je najbolje za tim. Vjerovatno će znati da pronađe pravo rješenje. Kada donese odluku, tako će biti. Je li je donio? Mislim da nije", istakao je urugvajski napadač.

Cavani i ove sezone igra zaista fantastično. Nastupio je u 11 utakmica za PSG i postigao je 11 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi