Sve je dogovreno, Mertens uskoro potpisuje ugovor
Foto: EPA

Ostaje u Napoliju

Sve je dogovreno, Mertens uskoro potpisuje ugovor

Napadač Napolija Dries Mertens igra sezonu iz snova i trenutno je jedan od vodećih strijelaca Serije A.

Mertens je na poziciju napadača prekomandovan nakon teške povrede Milika, a Belgijanac se tamo fantastično snašao i postigao čak 20 golova na 30 utakmica u svim takmičenjima.

Prema pisanju italijanskih medija, Dries Mertens je sa čelnicima svog kluba dogovorio potpis novog ugovora koji će ga za Napoli vezati do 2021. godine.

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis se trenutno nalazi na poslovnom putu u Los Angelesu, pa je predviđeno da novi ugovor bude potpisan početkom marta, za kada je zakazan njegov povratak u Italiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Belgijanac će dobiti povišicu i godišnje će zarađivati 2,5 miliona eura i dodatne bonuse, a u njegov ugovor će biti ugrađena i otkupna klauzula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi