"Sve što smo Džeko i ja rekli ostaje među nama"
Foto: EPA

Di Francesco pohvalio bh. napadača

"Sve što smo Džeko i ja rekli ostaje među nama"

M. Šljivak

Ekipa Rome lagano je danas savladala Udinese s 3:1 u susretu 6. kola italijanske Serije A.

Novi gol je postigao bh. napadač Edin Džeko, a pohvalno je nakon meča o njemu govorio trener Vučice Eusebio Di Francesco.

Tvrdi da Edin, ali i ostali igrači, sada mnogo blje odrađuju njegove zamisli na terenu.

"Rano je još uvijek suditi o mom radu, ali u ekipi osjećam više samouvjerenosti. Igrači s više strasti odrade ono što želim. Vidljiva je spremnost rada na obje strane terena, posebno igrača kao što su Edin Džeko i Radja Nainggolan. Također, Stephan El Shaarawy je idealan napadač za moj sistem", rekao je Di Francesco.

Ponovo su ga italijanski novinari pitali o kritikama koje mu je nedavno uputio Edin Džeko. Dijamant je tvrdio da je odsječen od ostatka ekipe zbog sistema igre.

Di Francesco je potvrdio da je sve riješeno sa bh. napadačem.

"Sve što smo rekli ostaje među nama. Stav igrača kada igra bez lopte pravi dodatnu vrijednost za tim. Džeko to trenutno radi i ispunjava sve moje želje na terenu", rekao je Di Francesco.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Romi je ovo četvrta pobjeda u sezoni.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi