Sve za Diega: Atletico plaća Costine kazne
Foto: EPA

Costi sedmične kazne od 150.000 funti

Sve za Diega: Atletico plaća Costine kazne

M. Šljivak

Diego Costa neće se više vraćati u London.

Napadač Chelseaja je početkom sedmice odbio da se priključi treninzima Chelseaja, nakon čega ga je klub sa Stamford Bridgea kaznio sa 300.000 funti, ali su najavljene i dodatne sankcije.

Costa će biti kažnjen oduzimanjem sedmične plate sve dok se ne pojavi u Londonu, ali bi španski napadač na kraju sve troškove mogao nadoknaditi zahvaljujući Atletico Madridu.

Poznato je da Costa samo želi povratak u redove madridskog tima. Pokušava pronaći način da ponovo obuče dres Atletica, koji ga međutim zbog zabrane transfera ne može registrovati do januara.

Ipak, izvjesno je da će sporednim putevima ovaj 29-godišnji napadač ipak doći u Atletico. Tim iz Madrida je čak spreman i da plaća njegove kazne sve dok zvanično ne postane član ovog tima.

"Ja samo želim u Atletico. Odbio sam ostale ponude. Chelsea me želio prodati u Kinu, ali i nekoliko drugih timova, ali moja želja je samo Atletico i ne želim nigdje drugo. Želim da sam tamo do kraja mjeseca, pa barem čekao do januara", rekao je Costa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brazilac sa španskim pasošem je očigledno rekao zadnju riječ, a veliku podršku ima i u redovima Atletica, koji će učiniti sve da riješi njegov problem u Londonu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi