Sve zbog Kanea: Pochettino brutalno odgovorio Guardioli

Zasmetao mu Pepov komentar

Sve zbog Kanea: Pochettino brutalno odgovorio Guardioli

Prije nekoliko dana je menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola izjavio da kao rivale u borbi za naslov prvaka vidi Manchester United, Chelsea i 'Harry Kane tim", misleći naravno na Tottenham.

Kane jeste prva zvijezda Spursa i igrač od kojeg mnogo toga zavisi, ali daleko je Tottenham od tima koji bi se mogao vezati samo za jednog fudbalera. Toga je apsolutno svjestan i Mauricio Pochettino, koji je odlučio i odgovoriti na Guardiolin komentar.

"Bilo mi je smiješno kad sam to čuo, a i malo me čudi da to kaže Pep Guardiola, jer ga poznajem. Možda je malo euforično to izjavio s obzirom da je ostvario veliku pobjedu protiv Chelseaja u gostima, ali uvijek treba ostati na zemlji i biti gospodin", započeo je Pocchetino, te nastavio:

"Nije baš pošteno što nas je nazvao Kaneovim timom. Valjda bi on trebao znati najbolje. Trenirao je Barcelonu, a nikad mi nije palo na pamet da kažem da je to 'Messi tim'. Nisam zamjerio Guardioli, poznajemo se i u dobrim smo odnosima".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nevjerovatni Harry Kane je ove sezone postigao već 11 golova n devet utakmica u svim takmičenjima, a proglašen je i igračem mjeseca septembra u Premier ligi.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi