Švedska razbila Bjelorusiju, Švicarska jedva do pobjede

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Švedska razbila Bjelorusiju, Švicarska jedva do pobjede

Švedska je večeras u Štokholmu visokim rezultatom 4:0 deklasirala Bjelorusiju, dok je Švicarska teškom mukom savladala Latviju sa minimalnih 1:0.

Švedska je do vodstva od 1:0 stigla u 19. minuti golom Forsberga u 19. minuti, da bi isti igrač u 49. pogodio za 2:0. Tom golu je kumovala nevjerovatna greška golmana Bjelorusije Gorbunova, koji je vjerovatno primio najsmješniji gol u ovim kvalifikacijama.


Treći gol za Švedsku postigao je Berg u 57. minuti, da bi 20 minuta kasnije Thelin postavio konačan rezultat utakmice.

Švedska je sada prva na tabeli grupe A sa 10 bodova, koliko ima i Francuska na drugom mjestu, s tim što Tikolori večeras igraju svoj meč 5. kola protiv Luksemburga.

U grupi B, Švicarska je savladala Latviju sa 1:0 a gol odluke postigao je Josip Drmić u 66. minuti i to u svom prvom kontaktu s loptom. Švicarci nisu oduševili, ali su ovom pobjedom ostali na prvom mjestu sa maksimalnih 15 bodova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:



U okviru naše grupe H, Kipar i Estonija su remizirali odigravši 0:0, a isti rezultat je bio i u susretu Andore i Farskih Otoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi