"Svi osjećamo da će Zidane biti sljedeći selektor"

Naslijedit će Deschapsa?

"Svi osjećamo da će Zidane biti sljedeći selektor"

Francuski stručnjak Zinedine Zidane pokazao se ove i protekle sezone kao sjajan trener.

Zidane je uspio da u godinu i pol dana stigne do dva finala Lige prvaka, te da osvoji špansku La Ligu sa Real Madridom. Nekadašnji reprezentativac Francuske Frank Leboeuf smatra da će Zidane biti naredni selektor Francuske.

"Ne znam kada će Deschamps otići ili kada Francuski savez namjerava raskinuti saradnju s njim, ali svi osjećamo da će Zidane biti naredni selektor Francuske. To jeste, ako on želi, jer ako bude nastavio redati uspjehe sa Realom, vjerovatno neće razmišljati o bilo kojem drugom poslu, iako mjesto bude slobodno. Veoma je teško dugo vremena ostati trener Real Madrida. Gospodin Perez je veoma nestrpljiv. Kada bude moguće, Zidane će postati trener nacionalnog tima, to je sigurno", rekao je Leboeuf.

Leboeuf je nekadašnji defanzivac Chelseaja i Marseillea, a za reprezentaciju Francuske odigrao je 50 mečeva te je postigao četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi