Svi pričaju o potezu mladog golmana Njemačke
Foto: Twitter

Pollersbeckovo 'tajno oružje' u penal seriji protiv Engleza

Svi pričaju o potezu mladog golmana Njemačke

Teme:

Mlada reprezentacija Njemačke se sinoćnjom pobjedom nad Engleskom plasirala u finale Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine. Njemci su slavili nakon boljeg izvođenja penala, a potez golmana njemačke reprezentacije Juliana Pollersbecka je postao pravi hit na društvenim mrežama.

Rezultat sinoćnje utakmice je nakon regualrnih 90 minuta je bio 2:2. Golove za Njemačku su postigli Selke i Platte, dok su za Engleze pogađali Demarai Gray i talentovani Tammy Abraham.

Međutim zvijezda večeri je zasigurno bio golman njemačke Julian Pollersbeck. Ovaj mladi golman će od naredne sezone nastupati za HSV, a sinoć je sa dvije odbrane u penal seriji uspio odvesti svoju reprezentaciju do finala turnira u Poljskoj. Pollersbeck je odbranio udarce Tammyja Abraham i Nathana Redmonda, a tokom penal serije je imao i "tajno oružje".

Naime, mladi golman je u štucnu sakrio zabilješke koje su mu očigledno pomagale da pogodi u koju će stranu fudbaleri Engleske šutirati penale.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi