Svi žele ispratiti Tottija u historiju
Foto: EPA

Olimpico gotovo rasprodan

Svi žele ispratiti Tottija u historiju

Legendarni Francesco Totti će 28. maja odigrati svoju posljednju utakmicu u Romi, klubu u kojem je proveo gotovo 25 godina.

Totti je za Romu debitovao  28. marta 1993. godine, kada je kao 16-godišnjak zaigrao u pobjedi protiv Brescije rezultatom 2:0, i zaista se pomalo nevjerovatnom čini sama pomisao da ga, nakon toliko godina, uskoro više nećemo gledati u bordo dresu. Ali, svemu dođe kraj i to se prije ili kasnije moralo desiti...

Približava se dan kada će Totti posljednji put kao profesionalni fudbaler istrčati na Olimpico. Romin stadion će 28. maja protiv Genove biti ispunjen do posljednjeg mjesta a, iako je do utakmice ostalo još 11 dana, trenutno je moguće nabaviti ulaznice za samo dvije tribine, dok je ostatak karata već rasprodan.

Interes navijača za Tottijevu oproštajnu utakmicu je ogroman. Za evropske prilike, karte nisu skupe i koštaju oko 35 eura, ali nema sumnje da će na crnom tržištu dostići veliku cijenu na dan utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Totti nije zvanično potvrdio da će utakmica protiv Genove biti njegova posljednja u karijeri, ali italijanski mediji tvrde da će se to zaista desiti i da će legendarni kapiten Vučice od sljedeće sezone dobiti drugu funkciju u svom voljenom klubu.

Roma će do kraja sezone u Seriji A odigrati još tri utakmice i to protiv Juventusa, Chieva i Genove. Posljednji meč sezone igrat će se 28. maja s početkom u 20:45 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi