Svi žele mladu nadu Benfice, cijena vrtoglavo raste

Sanches na meti mnogobrojnih klubova

Svi žele mladu nadu Benfice, cijena vrtoglavo raste

D. Vejo

Osamnaestogodišnji fudbalski mag, Renato Sanches na meti je mnogih evropskih velikana. Dobrim partijama u dresu portugalske Benfice, ovaj mladi napadač zagolicao je maštu mnogih stručnjaka ovog sporta.

Najkonkretniji kada su u pitanju ponude bio je engleski Manchester United, koji je pored svega bio i najuporniji. Razlog zbog kojeg nisu mogli da dovedu mladu nadu je taj, što vodećim čelnicima portuglaskog kluba nije bila zanimljiva ponuda.

Rasplet situacije, budnim okom prate i najveći rivali u Primeri, Barcelona i Real Madrid, koji svoju šansu po svemu sudeći čekaju iz prikrajka. Pored njih, zainteresovani su bili i stručnjaci prvaka Njemačke, minhenskog Bayerna.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Mnogobrojne ponude, primorale su funkcionere Benfike da povećaju klauzulu za Sanchesa. Sa 30, ona je skočila na 45 miliona. Mada, špekuliše se kako tu ne bi bio kraj. Naime, cijena bi mogla rasti do čak vrtoglavih 80 miliona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi