Švicarci nemoćni, Ronaldo i društvo na Mundijalu
Foto: EPA

Kvalifikacije za SP

Švicarci nemoćni, Ronaldo i društvo na Mundijalu

Fudbalska reprezentacija Portugala se pobjedom nad Švicarskom plasirala na Svjetsko prvenstvo. Portugalci su u meču koji je odlučivao o direktnom putniku na kontinentalnu smotru slavili rezultatom 2:0. 

Prvih pola sata igre u Lisabonu je proteklo bez većih prilika. Domaći su kratkim dodavanjima pokušavali zbuniti švicarsku odbranu, međutim do gola su uspjeli doći tek tri minute prije kraja prvog poluvremena kada je Johan Djourou nakon odbijanca poslao loptu u vlastitu mrežu. 

U nastavku utakmice Portugalci su uspjeli udvostručiti prednost. U 57. minuti Moutinho je na drugoj stativi našao potpuno samog Andrea Silvu koji, nakon malo problema s primanjem lopte, zabija u prazan gol za konačnih 2:0.

Do pobjede u grupi B stigla je i selekcija Latvije koja je golovima Ikaunieksa, Tarasovsa i Sabale (2x) savladala Andoru sa 4:0, dok je Mađarska bila bolja od Farskih Otoka s minimalnih 1:0. Jedini gol na meču postigao je Bode. 

Kada je u pitanje stanje na tabeli, Portugal je pobjedom preuzeo prvo mjesto te izborio direktni plasman u Rusiju, dok će Švicarci koje vodi Sarajlija Vladimir Petković morati u baraž. Na trećem mjestu je Mađarska koju slijede Farski Otoci, Latvija i Andora.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, grupa B:

Portugal - Švicarska 2:0
Latvija - Andora 4:0
Mađarska - Farski Otoci 1:0

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi