"Svjetsko prvenstvo nije osvojila Španija, već Katalonija"

Eric Cantona u svom stilu

"Svjetsko prvenstvo nije osvojila Španija, već Katalonija"

Eric Cantona je za vrijeme igračke karijere bio poznat po smjelim izjavama i potezima koji su često nailazili na neodobravanje velikog broja fudbalskih fanatika.

Tako je nastavio i nakon završetka karijere, pa je njegova najnovija izjava podigla mnogo prašine u Španiji.

Legendarni fudbaler Manchester Uniteda je na sebi svojstven način prokomentarisao pobjednika Svjetskog prvensta 2010. godine u Južnoafričkoj republici.

"Ko kaže da je Španija osvojila Svjetsko prvenstvo 2010. godine? Zlatnu medalju je osvojila Katalonija, a ne Španija. Deset španskih reprezentativaca je dolazilo iz Barcelone, od čega ih je sedam igralo u prvoj postavi na finalnoj utakmici protiv Holandije", obrazložio je svoju tvrdnju Eric Cantona.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Mislim da je kriza Španije prolazna. Kada mlađe selekcije Barcelone i ostalih klubova počnu davati nove, dobre igrače, Španija će se ponovo podići u visine", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.