Svrake nižu pobjede, Lončari srušili Tottenham

Odigrane tri utakmice 11. kola engleskog Premiershipa

Svrake nižu pobjede, Lončari srušili Tottenham

Tri utakmice 11. kola engleskog Premiershipa bile su na rasporedu danas od 14 sati i 30 minuta, a Stoke City, Asmira Begovića, slavio je protiv Tottenhama rezultatom 2:1.

Stoke City našeg Asmira Begovića gostovao je danas na White Hart Laneu kod Tottenhama. Gosti su do vodstva došli u šestoj minuti susreta, a strijelac je bio Bojan Krkić. 

Stoke City u 33. minuti susreta dolazi do dva gola prednosti, a strijelac je ovaj put nakon asistencije Dioufa, Jonathan Walters. Domaćin se vratio u 77. minuti susreta, a mrežu Stoke nakon asistencije Rosea zatresao je Chadli. 

Ostalo je do kraja 2:1 za goste, a Tottenham je susret završio sa deset igrača. Crveni karton u 85. minuti susreta dobio je Naughton. Muhamed Bešić duel dva tima odgledao je sa klupe za rezervne igrače. 

West Bromwich Albion ugostio je danas na svom terenu Newcastle United. Gosti su u samoj završnici prvog poluvremena došli do vodstva, a strijelac za Svrake bio je Perez nakon asistencije Janmaata. 

Newcastle do dva gola prednosti dolazi u 62. minuti susreta. Opet je Janmaat u ulozi asistenta, a mrežu WBA trese Coloccini. Ostalo je do kraja susreta 2:0 za Newcastle United. 

Sunderland je na svom terenu dočekao Everton. Nakon prvih 45 minuta nije bilo golova, a onda je Larsson zatresao mrežu Karamela u 67. minuti susreta iz slobodnog udarca. Gosti su do izjednačenja došli u 76. minuti susreta, a mrežu Sunderlanda zatresao je Baines sa bijele tačke. Ostalo je do kraja susreta 1:1. 

Engleska, Premiership, 11. kolo: 

Tottenham - Stoke 1:2 (Chadli 77/Krkić 6, Walters 33)

WBA - Newcastle 0:2 (Perez 45, Coloccini 62)

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sunderland - Everton 1:1 (Larsson 67/Baines 76-pen)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije