Szczesny želi da ide, no Arsenal mu pravi problem

Odbili ponudu Juventusa

Szczesny želi da ide, no Arsenal mu pravi problem

E. Čaušević

Poljski golman Wojciech Szczesny protekle dvije sezone proveo je u Romi kao posuđen golman Arsenala, no na kraju nije odlučio da ostane na Olimpicu.

Szczesny je imao ponudu Rome koja je željela otkupiti njegov ugovor od Arsenala, ali je na kraju Poljak odlučio da se vrati na Emirates. Ovaj golman će gotovo sigurno napustiti Topnike ovog ljeta i najvjerovatnije će se vratiti u italijansku Seriju A, ali ne u redove Rome.

Naime, Juventus je prije nekoliko dana poslao zvaničnu ponudu za Poljaka, no na veliko iznenađenje Arsenal ju je odbio. Stara dama je spremna da plati svega pet miliona eura za Szczesnyja, no londonski klub traži za njega deset miliona više.

Veliki problem Topnicima predstavlja činjenica da ovaj golman s njima ima ugovor do narednog ljeta kada bi mogao otići kao slobodan igrač. Navodno, Arsenal bi pristao pustiti Poljaka za 13 miliona eura, no pitanje je da li Juventus želi platiti toliko za njega.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi