Tabanou St. Etienne približio Marseilleu na bod

Ligue 1, 32. kolo

Tabanou St. Etienne približio Marseilleu na bod

Fudbaleri St. Etiennea su minimalnom pobjedom na domaćem terenu nad ekipom Nantesa ostali na mjestu koje naredne sezone vodi u Europa ligu.

Igrači francuskog fudbalskog velikana su na svom terenu slavili s 1:0 i tako upisali svoju 14. ovosezonsku pobjedu. Gol vrijedan tri boda postigao je Tabanou u 18. minuti utakmice. Tabanou je sjajno izveo slobodni udarac sa preko 20 metara sa desne strane, a golman gostujućeg sastav Riou nije imao mnogo šanse da zaustavi loptu koja je odsjela u njegovoj mreži.

Ipak, strijelac jedinog gola na meču pet minuta nakon majstorije iz slobodnjaka morao napustiti teren zbog povrede.

ASSE je u dobroj formi, a trenutno zauzima petu poziciju s 56 bodova, dok četvrtoplasirani Marseille ima boda više, ali i utakmicu manje. S druge strane Nantes je na 10. mjesto s 40 osvojenih bodova, a današnji poraz je popularnim Kanarincima bio drugi u nizu.

Ligue 1, 32. kolo:
St. Etienne - Nantes 1:0 (Tabanou 18.) 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:


Goal Tabanou - St. Etienne 1-0 Nantes - 12-04-2015 by LiG2Fr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.