Tabarez objavio spisak Urugvajaca za Irsku i Italiju
Foto: EPA

Urugvaj i Italija igraju prijateljski susret 7. juna

Tabarez objavio spisak Urugvajaca za Irsku i Italiju

Selektor urugvajske reprezentacije Oscar Tabarez je objavio spisak reprezentativaca koji će odmjeriti snage sa reprezentacijom Irske 4. juna, a zatim i sa reprezentacijom Italije tri dana kasnije.

Tabarezu je bila dostupna većina fudbalera koje je želio pozvati za ove susrete, a jedino su Diego Godin i Abel Hernandez zbog povreda pošteđeni reprezentativnih obaveza.

Urugvajski selektor se odlučio za sljedeći sastav, a kao i obično Urugvajce karakteriše ubitačan napad.

Golmani: Fernando Muslera, Martin Silva, Esteban Conda, Gaston Guruceaga.

Odbrana: Jose Maria Gimenez, Sebastian Coates, Gaston Silva, Maximiliano Pereira, Martin Caceres, Alejandro Silva, Federico Rica.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vezni red: Matias Vecino, Egidio Aravelo Rios, Mathias Carujo, Nahitan Nandez, Diego Laxalt, Carlos Sanchez, Alvaro Gonzalez, Cristian Rodriguez, Giorgian De Arrascaeta.

Napad: Jonathan Urretaviscaya, Edinson Cavani, Luis Suarez, Diego Rolan, Christian Stuani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije