Tadić: Moramo ispraviti neke stvari

Krilni napadač Srbije jasan

Tadić: Moramo ispraviti neke stvari

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je veoma važnu pobjedu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

"Orlovi" su pobijedili Gruziju u gostima sa 3:1 (1:1) i na taj način dospjeli na prvo mjesto Grupe D.

Strijelac izjednačujućeg pogotka Dušan Tadić izjavio je da je njegov tim pokazao mentalnu snagu i upisao veoma važna tri boda.

"Jako važna tri boda. Nismo dobro ušli u meč, to nam se dešava po ko zna koji put. Sreća pa smo dali gol. Znali smo da će, ako zaigramo naš fudbal od noge do noge, odmah biti druga priča i da ćemo imati više prostora da ih ugrozimo. Tako se i desilo. Mislim da treba da ispravimo neke stvari, radićemo na tome", rekao je Tadić.

Srbija je primila gol već u 6. minutu, ali je u nastavku dominirala i sasvim zasluženo slavila.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Mislim da ih nismo potcijenili. Naivno smo primili gol i to je njima dalo dodatnu energiju. Bila je skroz druga priča, stisli su nas i nismo znali da odgovorimo na taj njihov pritisak. Selektor nije bio zadovoljan kako smo igrali i rekao nam je da moramo da se trgnemo. Moramo da se trgnemo ako hoćemo da idemo na Svjetsko prvenstvo", izjavio je igrač Southamptona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije