Takav ne postaješ, takav se rodiš

Gospodin izvan terena, a i na terenu

Takav ne postaješ, takav se rodiš

E. Škorić

Haris Medunjanin pokazao je samo jednim potezom da u ovoj zemlji žive normalni i pametni ljudi.

Philadelphia, u kojoj ove sezone nastupa i bh. reprezentativac, ugostila je sinoć DC United i ostvarila je na kraju pobjedu rezultatom 1:0, no o tome niko ne govori. Nakon meča, samo se pisalo i govorilo o jednom potezu Medunjanina, a koji treba da bude predstavljen kroz sve načine informisanja.

On je ispao pravi gospodin u kopačkama jer je sudiji objasnio da igrač koji ga je faulirao (Acosta) nije zaslužio crveni karton, pa je DC Untied na kraju ostao s 11 nogometaša na terenu. 

Uzalud čovjeku sav novac ovog svijeta i svi mogući talenti, takav se jednostavno rodiš. Pošten, skroman i dobar. Malo koji igrač bi napravio ono što je Medunjanin, koji je kasnije skromno objasnio zašto je to napravio.

"Uvijek sam iskren. Pokušavam da pobijedim i ne želim da pobijedim uz prljavu igru i slično. Za mene je važno da pobijedim i da bude sve fer".

Prozvao je igrača New York Red Bulla Felipea, koji je, za razliku od njega, varao i iznudio crveni karton prošle sedmice u pobjedi nad Philadelphijom. Isti se igrač kasnije samo nasmijao i istakao da je "možda malo i nesretno, moglo je biti i drugačije".

Iskrenost bh. veznjaka oduševila je sve u DC Unitedu, a trener gostujućeg tima Ben Olsen je kazao da se radi o velikom igraču i velikom čovjeku, te da je ovo nevjerovatan potez koji treba da se hvali. 

Harisov saigrač i kapiten Alejandro Bedoya malo se našalio i kazao: "Ne znam, pretpostavljam da mu je želja da dobije Fair Play nagradu ili nešto slično. Oguchi Onyewu pak kaže kako nikada prije nije vidio da sudija poništi odluku na nagovor igrača. "Možda su Haris i sudija ili Haris i Acosta zapravo najbolji prijatelji", dodao je Onyewu.

Sve diplome svijeta ne mogu da zamijene ono što čovjek nosi u sebi i s čim živi od malih nogu. Haris je pokazao svijetu da iz BiH dolaze pošteni ljudi, koji cijene vrijednosti u životu i koji, osim što imaju talenta, imaju i ljudskosti u sebi.


Medunjanin o crvenom kartonu by goloviliga

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi