"Talent nije dovoljan da igrate u Juventusu"

Marchisio nakon poraza od Fiorentine

"Talent nije dovoljan da igrate u Juventusu"

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa u nedjelju su doživjeli poraz u derbiju 20. kola protiv Fiorentine.

Stara dama poražena je u Firenci sa 2:1 u jednom od najvećih derbija u Italiji. Izabranici Massimiliana Allegrija odigrali su najgori meč u sezoni, te je Fiorencina na kraju zasluženo osvojila tri boda.

Nakon utakmice fudbaler Juventusa, Claudio Marchisio, izjavio je da se pojedini igrači nisu dovoljno trudili na ovoj utakmici, te da se to što prije mora promijeniti.

"Ovo je bila užasna utakmica naše ekipe. Moramo da mislimo o narednim mečevima, ali i o tome da popravimo našu igru. Nije dovoljno da imate samo talent kako bi igrali u Juventusu, morate da dajete svoj maksimum u svakoj utakmici. Nadamo se da će pojedini igrači to shvatiti, te da ćemo zajedničkim trudom doći do pete titule prvaka Italije zaredom", rekao je Marchisio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus je i dalje prvi na tabeli italijanske Serije A sa 45 bodova, ali samo sa jednim bodom više u odnosnu na drugoplasiranu Romu. Ipak, treba dodati da Stara dama ima meč manje od rimske ekipe.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti