Talisca obradovao Benficu, sve otvoreno u grupi C

Minimalna pobjeda Benfice nad Monacom

Talisca obradovao Benficu, sve otvoreno u grupi C

Fudbaleri Benfice došli su do vrlo vrijedne pobjede na domaćem terenu protiv ekipe Monaca. Jedan gol bio je dovoljan da se sruši izuzetno čvrsti Monaco, kojem je to bio prvi primljeni gol u Ligi prvaka ove sezone.

Ništa se značajno nije dešavalo na Stadionu Svjetlosti u Lisabonu u prvom poluvremenu, da bi se u nastavku domaći tim krenuo po pobjedu. Inicijativa se isplatila tek u 82. minuti kada je Anderson Talisca nakon kornera postigao pogodak za vodstvo Benfice, što će se na kraju ispostaviti i kao jedini gol na utakmici.

U grupi C su sve opcije otvorene. Leverkusen je jednom nogom u osmini finala, dok se Zenit, Monaco i Benfica bore za drugo mjesto koje vodi u narednu fazu takmičenja.

Liga prvaka, grupa C: Benfica - Monaco 1:0 (Talisca 82')


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.