Taman počeli pobjeđivati, a Savez im oduzeo još četiri boda

Parmu više ništa ne može spasiti

Taman počeli pobjeđivati, a Savez im oduzeo još četiri boda

Teme:

Fudbalski savez Italije je ponovo kaznio Parmu oduzimanjem bodova, tek što je ovaj klub uvezao nekoliko pobjeda i pozitivnih rezultata.

Ovoga puta, Parmi su zbog finansijskih malverzacija oduzela četiri boda, pa se sada ovaj klub i matematički nalazi u bezizlaznoj situaciji. Parma ima svega dvanaest bodova, što je čak sedamnaest bodova manje od Atalante koja se nalazi jedno mjesto iznad opasne zone.

Osim toga, bivši predsjednik i Parme i direktor Pietro Leonardi kažnjeni su zabranom od šest mjeseci bavljenja bilo kakvim djelatnostima u fudbalu.

Parma će tako i definitivno od naredne sezone biti učesnik nekog nižeg ranga takmičenja u Italiji. Ako se uspiju donekle spasiti, postat će drugoligaši...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.