Tare: Dobro je što finale igramo na Olimpicu
Foto: EPA

Sportski direktor Lazija

Tare: Dobro je što finale igramo na Olimpicu

Teme:

U srijedu će na Olimpicu biti odigrano finale italijanskog Kupa u kojem će snage odmjeriti Lazio i Juventus.

Nema sumnje da je Juve favorit u ovom duelu, ali prednost Lazija bi mogla biti to što će ovaj meč odigrati na domaćem terenu.

"U srijedu nas očekuje teška utakmica. Nema dileme da je Juventus trenutno najbolji tim u Evropi, ali nećemo se predati. Iskreno vjerujemo da će nam pomoći to što se finale igra na Olimpicu. Ipak je to naš stadion", rekao je sportski direktor Lazija Igli Tare, koji se uzda i u fantastičnu formu napadača Baldea Keite:

"Keita ima odličnu priliku da uđe u historiju Lazija. Ne samo on, već i ostali igrači koji budu zaigrali protiv Juventusa. Inzaghi je to odlično posložio i nadam se da smo sposobni iznenaditi sami sebe i osvojiti veliki trofej".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lazio je posljednji put osvojio Kup 2013. godine kada je u finalu savladao Romu sa 1:0 golom Senada Lulića.

Finalni meč Kupa Italije igra se u srijedu s početkom u 21 sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi