Tata Krkić: Guardiola nas je prevario

Bojan je trebao igrati protiv Uniteda?

Tata Krkić: Guardiola nas je prevario

Otac fudbalera Stokea, Bojana Krkića, izjavio je da glavni razlog odlaska njegovog sina iz Barcelone leži u odluci Pepa Guardiola, koji ga je nekada i bez razloga držao po strani.

Guardiola je navodno prije finala Lige prvaka 2011. godine obećao da će Krkiću dati određenu ulogu na terenu, ali...

„Tokom 2010. godine Pep je na nekoliko utakmica ostavljao na klupi čak i Zlatana Ibrahimovića, kako bi Bojan igrao. On je te šanse koristio, postizao odlučujuće golove protiv Teneriffea i Seville, ali mu nikad nije omogućio kontinuitet. U Kupu kralja Bojan je bio najbolji strijelac, zatim bi dao gol ili dva u prvenstvu i poslije toga ne bi igrao sedmicama. Bilo je to čudno", govori stariji Krkić, a potom dodaje:

"U finalu Lige prvaka 2011. protiv Manchester Uniteda Pep je prekršio obećanje da će Bojanu dati određenu ulogu na Wembleyu. Poslije tog meča, moj sin je zatražio transfer i skrasio se u Romi, a Barcelona odmah dovela Davida Villu“, podsjetio je Krkić. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Krkić tvrdi da su odnosi u svlačonici bili daleko od harmoničnih, iako se to nije odražavalo na rezultate. 

„Svlačionica je bila krcata svjetskim zvijezdama koje su gledale kako tamo neko dijete počinje utakmice. Čak je i Ronaldinho ponekad sjedio na klupi, a Bojan bio starter. Vremenom su okolnosti postale teške i on nije bio omiljen među svima“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.