Tavares odveo Maribor u playoff Lige prvaka

Mešanović ostao na klupi

Tavares odveo Maribor u playoff Lige prvaka

E. Čaušević

Fudbaleri Maribora večeras slavili  u gostima protiv Hafnarfjordura sa 1:0.

Maribor je prije sedam dana na domaćem terenu sa minimalnih 1:0 savladao islandski klub, a isti rezultat bio je večeras u revanšu na Islandu. Islandski tim je pokušao da anulira prednost iz prvog meča, ali nije uspio, te je Maribor golom u sudijskoj nadoknadi slavio sa 1:0.

Junak Maribora ponovo je bio Tavares koji je postigao jedini gol na meču u drugoj minuti sudijske nadoknade. Podsjećamo, u drugom pretkolu Maribor je izbacio bh. prvaka Zrinjski. Bh. napadač Jasmin Mešanović večeras nije ulazio u igru.

Veliko iznenađenje priredio je švicarski Young Boys koji je izbacio Dinamo Kijev pobjedom od 2:0. Dalje je prošla i Steaua koja je u gostima deklasirala Viktoriju Plzen sa 4:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi