Tebas odao dobro čuvanu tajnu: Messi je potpisao
Foto: EPA

Zašto Barca krije informacije o Messijevom ugovoru?

Tebas odao dobro čuvanu tajnu: Messi je potpisao

Piše: R. Pašić
Predsjednik španske La Lige Javier Tebas je tamošnjim novinarima otkrio da je, iako to još nije poznato javnosti, Lionel Messi već potpisao novi ugovor sa Barcelonom.

O budućnosti sjajnog Argentinca se već neko vrijeme diskutuje u svjetskim medijima, a navijači Barce postaju sve zabrinutiji, jer još uvijek nema zvaničnih informacija da je Messi produžio saradnju sa katalonskim klubom.

Navijači Barce su nakon Neymarovog transfera u PSG strahovali da bi možda njihova ekipa mogla ostati i bez argentinskog virtuoza, međutim, predsjednik La Lige sada otkriva da je Messi potpisao novi ugovor sa Kataloncima.

"Messi ima ugovor, koji je produžen. Ugovori postaju zvanični kada se potpišu, a ne kada se to objavi. Messi je potpisao sa Barcelonom, produžio je ugovor, osim ako mene neko nije slagao", poručio je Tebas.

Ukoliko su ove informacije istinite, to su sigurno sjajne vijesti za navijače Barce, ali nije jasno zbog čega se onda klub sa Nou Campa još uvijek nije javno oglasio po pitanju Messijevog produženja.


Primera