Tek je dobio otkaz, ali Ancelotti već ima dvije ponude
Foto: EPA

Italijanski stručnjak uskoro u bivšem klubu?

Tek je dobio otkaz, ali Ancelotti već ima dvije ponude

Carlo Ancelotti od danas više nije trener Bayern Munchena. Nešto lošiji start u Bundesligi i sinoćnji poraz od PSG-a su bili dovoljni da čelnici Bayerna odluče da je vrijeme za rastanak s italijanskim stručnjakom. Ipak, prve špekulacije o njegovom novom angažmanu su već počele, a pojavile su se i informacije da je Ancelotti već dobio dvije ponude.

Ubjedljiv poraz na Parku prinčeva rezultatom 3:0, i zaostatak od tri boda za prvoplasiranom Borussijom Dortmund u Bundesligi bili su dovoljni da natjeraju čelnike Bayerna na drastične mjere. Društvene mreže, ali i mnogobrojni evropski mediji su počeli špekulisati o Ancelottijevom novom angažmanu, a on bi isti mogao pronaći veoma brzo.

Daniel Busch, novinar portala Whoscored.com ističe da Ancelotti i nije previše nesretan zbog otkaza u Bayernu, te da je već dobio bogatu ponudu iz Kine, iako nije poznato o kojoj ekipi se radi.

S druge strane, Mootaz Chehade, sportski novinar koji piše za Goal.com, javlja da je još jedna primamljiva ponuda našla svoj put do Ancelottija. Naime, prema Chehadeovim riječima Milan je već stupio u kontakt s Ancelottijem, te bi se iskusni trener mogao vratiti u klub koji je, u prošlosti, vodio do velikih uspjeha.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Povratak u Milan se čini kao dosta izgledna opcija, s obzirom da klub koji je potrošio mnogo novca na proteklom prelaznom roku i nije najbolje započeo novu sezonu pod vodstvom Vicenza Montelle.

Podsjetimo, Ancelotti je, kao trener Milana, uspio doći do titule prvaka Italije u sezoni 2003/2004. Sezonu ranije je osvojio Kup Italije, dok je 2004. godine došao i do trofeja u italijanskom Superkupu. Rossonere je dva puta (sezona 2002/2003 i sezona 2006/2007) vodio do trofeja Lige prvaka. Osvojio je i dva UEFA-ina Superkupa, te FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo 2007. godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije