Tek je osvojio titulu sa Chelseajem, a već ga žele u Italiji
Foto: EPA

Inter sprema ponudu koju će Conte teško odbiti

Tek je osvojio titulu sa Chelseajem, a već ga žele u Italiji

Antonio Conte je sinoć sa svoji Chelseajem došao do titule prvaka u svojoj prvoj sezoni na klupi ekipe sa Stamford Bridgea. Chelsea je minimalnom pojedom na gostovanju kod West Bromwich Albiona osigurao titulu prvaka Engleske, a prije nego što se i završilo slavlje Contea i njegovih izabranika stižu vijesti da se Inter sprema Italijanu poslati ponudu koju će biti teško odbiti.

Italijanski velikan se sprema ponuditi Antoniju Conteu bogat ugovor, prema kojem bi on trebao zarađivati 20 miliona funti godišnje, te bi on na taj način, uz Pepa Guardiolu, postao najplaćeniji trener na svijetu.

Da, ovo nisu samo puke špekulacije, govori i činjenica da su vlasnik intera Zhan Jindong sa svojom Suning Holdings grupom, odlučan vratiti milanski klub u sam vrh evropskog fudbala. 

Čelnici Suning Holdingsa, koja je vlasnik i kinsekog kluba Jiangsu Suning, već su uspjeliti Romi "preoteti" Waltera Sabatinija i postaviti ga za tehničkog direktora u Interu. A kako je Sabatini blizak sa Conteom, pretpostavlja se da u Interu planiraju iskorisiti i njihovo prijateljstvo kako bi Contea nagovorili na dolazak u ovaj klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno, čelnici Intera su spremni Conteu, ukoliko se on vrati u Italiju, odobriti budžet za pojačanja od čak 125 miliona funti.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi